Sistemet ­e sigurirsë­së shoferit

E mirëmenduar dhe **kujdesur paraprakisht*

Në rrugët e zënga nga kantieret dhe rrugët e ngushta pyjore, në ngushticat e lagjeve ose në erërat apo ciklonet në autostradë: në Fahrgestell Crafter do të gjeni mbështetje inovative pafund dhe sisteme sigurie kur ndodheni përpara situatave të ndërlikuara. Kjo do t'ju çojë të sigurt në destinacionin tuaj dhe mbi të gjitha, më të relaksuar.

Rregullatori automatik i distancës ACC1 dhe Sistemi i monitorimit të mjedisit "Front Assist"1 2

Përshtat automatikisht shpejtësinë me atë të automjetit përpara duke ruajtur distancën e përcaktuar nga shoferi.Sistemi i monitorimit të mjedisit "Front Assist" me përfshirjen tashmë të funksionimit të frenimit të emergjencës në qytet ndihmon në shkurtimin e distancës së ndalimit në situata kritike.

Asistenti e mbajtjes së korsisë"Lane Assist"1

Nëse automjeti largohet pa dashje nga korsia, asistenti i mbajtjes së korsisë e drejton atë në anën tjetër dhe në të njëjtën kohë paralajmëron shoferin me një ton paralajmërues dhe me një njoftim në ekranin shumëfunksional.

Rregullatori i dritave të gjata "Light Assist"

Kanë vetinë që zbehen automatikisht për automjetet që vijnë përballë ose ato që janë përpara duke mos i verbuar. Nëse sistemi është aktivizuar më parë, dritat e gjata ndizen automatikisht duke filluar nga 60 km/orë dhe në errësirë të plotë.

Drita & Paketa e Shikimit të qartë (o. Abb.)

Për një shikim më të mirë, paketa përbëhet nga një çelës që ndez automatikisht dritat e makinës; një rregullator i dritave të gjata që i zbeh ato automatikisht; dhe një sensor shiu që aktivizon fshirësit e xhamave. Asistenti i dritave të makinës me sistemin "Coming Home/Leaving Home" ofron siguri dhe komoditet ekstra përmes ndriçimit të qartë të mjedisit të automjetit.

Sistemi i kontrollit të shpejtësisë

Mban shpejtësinë e dëshiruar duke filluar me një limit prej 30 km/h, në varësi të pjerrësisë së ngjitjes dhe zbritjes.

Kontrolli i presionit të gomave1

Tregon presionin aktual për secilën gomë dhe paralajmëron kur ka devijime nga vlera e synuar.

Dallimi i lodhjes1

Rekomandon një pushim përmes sinjaleve optike dhe akustike, menjëherë sapo zbulon sjelljen e drejtimit e cila vjen për shkak të lodhjes

Njohja e shenjave të sinjalistikës

Dallon shenjat e sinjalistikës në qarkullimin rrugor dhe informon shoferin në lidhje situatën aktuale të trafikut.

Dritat e mjegullës me funksionin e integruar të dritës në kthesë

Kujdesuni për një shikueshmëri optimale në një mot të keq. Gjatë kthesave, edhe fenerët marrin të njëjtin pozicion kthese, duke ndriçuar anësoret e rrugës.

Asistenti i rrugëve në ngjitje3 4

Kujdeset duke kufizuar shpejtësinë e motorit nëse është e nevojshme ndërhyn në frenim për të pasur një drejtim të kontrolluar dhe të sigurt në ngjitje.

Grupi i timonit elektromekanik

Drejtimi që varet nga shpejtësia me rivendosjen aktive përmirëson përvojën dhe sigurinë e drejtimit dhe arrin një nivel saktësie të panjohur deri më tani në makinat tregtare.

1 Brenda kufijve të sistemit
2 Deri në 30 km/orë
3 E disponueshme vetëm në lidhje me sistemin e navigimit "Discover Media"
4 Në lidhje vetëm me funksionimin e të gjitha rrotave 4MOTION

Në këtë faqe përshkruhen pajisjet e modeleve. Zakonisht nuk përmendet nëse pajisjet përkatëse janë standarde apo opsionale me pagesë shtesë. Për informacion më të detajuar mbi shtrirjen e saktë të pajisjeve të automjetit (pajisje standarde/pajisje shtesë) ose në lidhje me kufizimet e kombinimit, ju lutemi, kontaktoni shitësin e autorizuar të Volkswagen Automjete Komerciale ose përdorni konfiguruesin tonë për Volkswagen Automjete Komerciale. Automjetet e paraqitura në këtë prezantim mund të ndryshojnë në disa detaje nga programi faktik i porosive në Austri. Në disa raste, ka pajisje të veçanta që vijnë me çmim shtesë. Të gjitha çmimet bruto janë udhëzuese, jo detyruese e të pa negociueshme që përfshijnë 20% TVSH, taksën standarde të konsumit (NoVA) dhe nuk marrin parasysh shtesat apo zbritjet e NoVA sipas nenit 6 të ligjit për taksën standarde të konsumit. Për të lehtësuar leximin e tekstit, kemi zgjedhur formën mashkullore ose femërore të fjalëve personale. Kjo në asnjë mënyrë nuk nënkupton diskriminim gjinor. Faleminderit për mirëkuptimin.

Mbyllur
Kjo faqe përdor cookie për përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit. Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni që cookies do të ruhen në pajisjen tuaj.
Pranoni dhe vazhdoni
Menu
Mbyll menunë

Crafter
Shasi

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team