Sistemet e asistencës së shoferit

Komoditet i lartë. Edhe kur jeni duke udhëtuar.

Çdokush që është gjithmonë në lëvizje, duhet të përballet me situata të panumërta të motit dhe qarkullimit rrugor. Por është një gjë e mirë që ju nuk jeni vetëm në California 6.1.

Mbrojtja anësore 1

Monitoron krahët e automjetit dhe tregon qasjet kritike ndaj shtyllave ose mureve në ekranin e sistemit të informacionit dhe argëtimit. Filmi mbi sistemin e asistencës tregon shembull mbi funksionimin e modelit Crafter.

Asistenca për mbrojtjen nga era 1

Stabilizon automjetin në erëra të forta e të vrullshme përmes ndërhyrjeve automatike të frenimit. Filmi mbi sistemin e asistencës tregon shembull mbi funksionimin e modelit Crafter.

Asistenca e mbajtjes së korsisë " 1 2

Një aparat fotografik shumëfunksional regjistron korsinë e vet dhe përdor ndërhyrjet drejtuese për ta mbajtur automjetin brenda korsisë. Filmi mbi sistemin e asistencës tregon shembull mbi funksionimin e modelit Crafter.

Asistent i parkimit 1

Kjo ndihmon gjatë parkimit mbrapsht. Nëse shoferi nuk reagon ndaj tonit paralajmërues kur një automjet po i afrohet në mënyrë kritike, automjeti frenon automatikisht. Filmi mbi sistemin e asitencës tregon shembull mbi funksionimin e modelit Crafter.

Asistencë në parkim "Park Assist"1

Ndihmon gjatë parkimit në hapësirat paralele dhe të kryqëzuara duke kryer automatikisht lëvizjet optimale të timonit, ndërsa shoferit i duhet të lëvizë vetëm gazin, frenën dhe freksionin. Filmi mbi sistemin e asistencës tregon shembull mbi funksionimin e modelit Crafter.

Rregullatori automatik i distancës ACC duke përfshirë sistemin e monitorimit "Front me funksionin e frenimit të urgjencës së qytetit Assist" me operimin e frenimit në rast emergjence në qytet.1

Përshtat automatikisht shpejtësinë me atë të automjetit përpara, duke ruajtur në këtë mënyrë distancën e përcaktuar nga vetë shoferi. Filmi mbi sistemin e asistencës tregon shembull mbi funksionimin e modelit Crafter.

Asistentencë për manovrimin e rimorkios "Trailer Assist"1

Lehtëson kontrollin e një rimorkio në manovrat gjatë parkimit si edhe manovrimin e saktë kur udhëton mbrapsht për t'u afruar në rampat e ngarkimit apo dhe qëllimeve të tjera. Filmi mbi sistemin e asistencës tregon një shembull mbi funksionimin e modelit Crafter.

Njoftim mbi kontrollin e presionit të gomave (o.Abb.)1

Informon shoferin përpara dhe gjatë udhëtimit për presionin aktual të gomave dhe e paralajmëron atë për rënien e presionit. Në çdo rrotë ka sensorë, të cilët përmes sinjalit japin informacion në lidhje me presionin dhe temperaturën.

 

Dallon shenjat e sinjlaistikës rrugore (o.Abb.)1

Dallon kufijtë e shpejtësisë, ndalon parakalimet si edhe kufizimet dhe informon drejtuesin në ekranin shumëfunksional në lidhje me kohën dhe kushtet atmosferike me anë të një aparati fotografik të veçantë dhe informon drejtuesin e mjetit përmes ekranit shumëfunksional.

 

Asistencë në rrugët në ngjitje (o.Abb.)1 3

Kujdeset për një udhëtim të kontrolluar dhe të rehatshëm në rrugë në ngjitje dhe, nëse është e nevojshme, përmes sistemit të frenimit kufizon shpejtësinë e motorit.

Brenda kufijve të sistemit.

Shoferi duhet të jetë i gatshëm që të kontrollojë sistemin e asistencës në çdo moment dhe ta drejtojë automjetin me shumë kujdes dhe duke mos e shkarkuar përgjegjësinë nga vetja.

Të disponueshme vetëm me të gjitha rrotat aktive 4MOTION.

Deri më tani, automjeti nuk është ofruar akoma për shitje. Nuk ka ende procesverbale të harmonizuara të kontrolleve ose vlera zyrtare të konsumit. Në këtë faqe modeli janë përshkruar modelet pajisjeve. Më së shumti nuk specifikohet nëse pajisjet përkatëse janë standarte apo një mundësi me pagesë. Për më shumë informacion në lidhje me fushën e saktë të pajisjeve të automjetit (pajisje standarde/pajisje shtesë) ose në lidhje me kombinimet e detyrueshme, ju lutemi kontaktoni shitësin tuaj të besuar të Volkswagen Makina Tregtare ose përdorni konfiguruesin tonë të Volkswagen Makina Tregtare. Automjetet e paraqitura në këtë prezantim mund të ndryshojnë në detaje individuale nga programi aktual austriak i dorëzimit. Pamjet tregojnë pjesërisht pajisje opsionale të veçanta kundrejt një tarife shtesë. Të gjitha çmimet bruto janë jo-detyruese, çmime udhëzuese jo-kartele duke përfshirë TVSH-në 20% të Taksës së Konsumit Standard, duke marrë parasysh zbritjen dhe tarifën shtesë të Taksës së Konsumit Standard sipas nenit 6 Ligji për Taksën e Konsumit Standard dhe shpenzimet e transportit. Për t'i bërë tekstet më të lehta për t'u lexuar, shpeshherë ne kemi zgjedhur ose formën e gjinisë mashkullore ose femërore të fjalëve personale. Ndaj, kjo në asnjë mënyrë nuk nënkupton diskriminim ndaj gjinisë së kundërt. Ne ju falënderojmë për mirëkuptimin tuaj.

Mbyllur
Kjo faqe përdor cookie për përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit. Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni që cookies do të ruhen në pajisjen tuaj.
Pranoni dhe vazhdoni
Menu
Mbyll menunë

California 6.1

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team