Kjo faqe përdor cookie për përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit. Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni që cookies do të ruhen në pajisjen tuaj.
Pranoni dhe vazhdoni
Menu
Mbyll menunë

Vaji motorit

Mbrojtja optimale për automjetin tuaj

 

Mbrojtja optimale për automjetin tuaj

Mbushja e vajit të motorit: Koha për një ndërrim të vajit?

Edhe vaji më i mirë i motorit duhet të ndryshohet herë pas here. Intervalet në të cilat është e nevojshme një ndërrim i vajit mund të gjenden në udhëzimet e përdorimit për automjetin tuaj Volkswagen. Është e rëndësishme që këto distanca të respektohen pasi ato janë një kusht për garancitë. Servisi rekomandon ndryshimin e vajit rreth çdo 15,000 kilometra, por të paktën një herë në vit. Filtri i vajit duhet të zëvendësohet gjithmonë në të njëjtën kohë.

Ju mund të kryeni një ndërrim vaji nga profesionistë në çdo servis. Kompania juaj do të jetë e lumtur t'ju mbështesë.

Vaji motorit

Vaji i motorit përmbush shumë detyra të rëndësishme. Ndoshta më e rëndësishmja është vajosja e pjesëve mekanike të motorit. Një film i qëndrueshëm vaji zvogëlon forcat e fërkimit dhe konsumimin. Vaji gjithashtu pastron motorin duke lidhur papastërtitë dhe duke parandaluar depozitat e dëmshme. Shërben gjithashtu për të ftohur motorin, pasi që vaji i motorit thith dhe transferon nxehtësinë nga pjesët e motorit që ftohësi nuk mund t'i arrijë. Për të siguruar sigurinë operacionale të motorit të automjetit, niveli i vajit duhet të kontrollohet rregullisht.

LongLife III FE

Volkswagen & nbsp; Vaj motori origjinal me performancë të lartë

LongLife III zgjat intervalet e ndërrimit: zhvilluar posaçërisht për motorët me benzinë dhe naftë me filtra të grimcave naftë.

 • Përshtatje e personalizuar për automjetin tuaj komercial Volkswagen:
  Për motorët e aprovuar me standardin VW 504.00 dhe 507.00.
 • Kursen Karburant:
  Më shumë efikasitet përmes më pak fërkimi - gjithashtu zgjat jetën e shërbimit të motorit.
 • Zgjatje e intervalit të ndërrimit:
  Me qëndrueshmëri afatgjatë, përmbajtje të reduktuar të hirit dhe indeksit të viskozitetit 0W-30.
 • Nuk kërkohen shtesa të tjera:
  Aditivët e mbajnë motorin të pastër dhe parandalojnë formimin e llumit të vajit.

LongLife IV FE

Volkswagen Vaj motorri origjinal për kursim karburanti

LongLife IV plotëson të gjitha kërkesat e gjeneratave të reja të motorëve me benzinë dhe naftë me filtra grimcash me intervale të zgjatura të shërbimit. Dhe falë ngjyrës unike të gjelbër të vajit, është i pa ngatërrueshëm.

 • Përshtatje e personalizuar për automjetin tuaj Volkswagen:
  Për motorët e aprovuar me standardin VW 508.00 dhe 509.00.
 • Mbron motorin tuaj:
  Falë përmbajtjes së reduktuar të hirit dhe indeksit të viskozitetit 0W-20, i cili siguron qëndrueshmërinë e duhur edhe në temperatura të ulëta.
 • Nuk ka nevojë për shtesa të tjera:
  Aditivët e mbajnë motorin të pastër dhe parandalojnë formimin e llumit të vajit.
 • I përshtatshëm për udhëtime të shkurta:
  Për shkak të fërkimit më të vogël dhe rezistencës më të vogël të vajit në motor.

Kontrolloni nivelin e vajit

Gjeni këtu se si të matni saktë nivelin e vajit në automjetin tuaj.

Hapi 1
Hapi 2
Hapi 3
Hapi 4
Hapi 5
Hapi 6

Ngisni që të ngrohet

Ngisni automjetin tuaj Volkswagen për të paktën 10 kilometra që të ngrohet.

Lëreni të pushojë

Parkoni automjetin tuaj në një sipërfaqe të barabartë dhe fikni motorin. Pastaj lëreni të qëndrojë për 2 minuta në mënyrë që vaji i ngrohtë i motorit të mund të mblidhet në enën e vajit.

Nxirrni shufrën e vajit

Hapni kofanon dhe nxirrni shufrën e nivelit të vajit.

Pastroni shufrën e vajit

Pastroni shufrën e vajit me një leckë pa fije.

Përcaktoni nivelin e vajit

Pastaj ngadalë futni shkopin në hapjen matëse për të parandaluar që vaji të mpikset.

Lexoni nivelin e vajit

Tërhiqni me kujdes shufrën e vajit dhe lexoni nivelin e vajit: Njolla e vajit duhet të jetë midis shenjës së minimumit dhe maksimumit. Nëse ky është rasti, mund ta fusni shufrën në vend dhe të vazhdoni të vozisni me kënaqësi. Përndryshe, shtoni vajin e motorit ose kontaktoni partnerin tuaj të automjetit komercial VW.

Emërtimi i vajit të motorit

A e dini menjëherë se çfarë domethënie kanë kodet e numrave dhe shkronjave në shishet e vajit të motorit? Në të ardhmen, sepse këtu do të gjeni shpjegimin dhe vajin e duhur të motorit për çdo sezon.

SAE
Numri para W
W
Numri pas W
Standarti VW
G

SAE

Një kriter i rëndësishëm i vajit motorik është viskoziteti i tij, d.m.th. nëse është mjaft i hollë apo i trashë. Kjo është deklaruar në paketim si klasifikimin SAE e »Society of Automotive Engineers«.

Numri para W

Ai tregon viskozitetin në diapazonin minus të temperaturës, d.m.th. vetitë e rrjedhës kur është i ftohtë. Sa më i vogël të jetë numri, aq më mirë vaji i motorit rrjedh dhe shpërndahet në temperatura të ulëta.

W

Shkurtimi per Winter (Dimri) dmth temperatura të ulëta.

Numri pas W

Karakteristikat e rrjedhës në nxehtësi. Edhe këtu, sa më i vogël të jetë numri, aq më mirë vaji do të shpërndahet në 100 °C.

Standarti VW

Specifikimi i vajit të motorit nga Volkswagen. Ju lutemi referojuni udhëzimeve të përdorimit.

G

Numri i prodhimit.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team