Kjo faqe përdor cookie për përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit. Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni që cookies do të ruhen në pajisjen tuaj.
Pranoni dhe vazhdoni
Menu
Mbyll menunë

Alkoli i frenave - ndalon automjetin tuaj në një menyrë të sigurtë

Alkoli i frenave - ndalon automjetin tuaj në një menyrë të sigurtë

Alkoli i frenave transferon forcën e ushtruar nga shoferi në pedale në frenat. Shkurtimisht: pa alkol frenash nuk ka frenim. Prandaj, alkoli i frenave nuk duhet të ngrijë në të ftohtë dhe as të fillojë të vlojë nën nxehtësi ekstreme ose ngarkesa të mëdha. Duhet të jetë rezistent ndaj temperaturës.

Ndërrimi i alkolit të frenave

Për çfarë duhet të keni kujdes

  1. Alkoli i frenave duhen në çdo moment te jetë i pranishëm ne gjendje optimale dhe në sasinë e duhur.
  2. Duhet të kontrollohet në mënyre periodike dhe të ndërrohet.
  3. Tek nje Volkswagen i ri ndërrimi i parë i alkolit të frenave duhet të kryhet për herë të parë pas pas 3 vitesh më pas çdo 2 vite. 
  4. Ndërrimi duhet të bëhet gjithmonë nga një specialist. 

 

Alkol frenash origjinal i Volkswagen

Veçanërisht e qëndrueshme.
Meqenëse alkoli i frenave origjinal i Volkswagen u krijua së bashku me sistemin tuaj të frenave Volkswagen, ai ofron më shumë mbrojtje në temperaturat e ngrirjes dhe i reziston ngarkesave më të mëdha. Ai është në përputhje me specifikimet e sistemeve të frenimit të të gjitha modeleve të reja dhe të vjetra. Për më tepër, mund të përzihet me lëngun e vjetër të frenimit dhe për këtë arsye është gjithashtu i përshtatshëm për rimbushje.

Përparësitë e alkolit të frenave origjinal të Volkswagen

Standarti VW 501 14

Alkoli i frenave origjinal i Volkswagen përcakton standartin e tij të cilësisë. Pika e lagjes sipas standartit VW 501 14 është 10°C më e lartë se ajo e lëngut konvencional të frenave, duke siguruar një besueshmëri më të lartë operacionale me një përmbajtje 4% të ujit.

Deri në -40 °C

Alkoli i frenave origjinal i Volkswagen performon me performance të plotë edhe ne temperatura ri në -40°C.

Interval më të gjatë inspektimi

Me alkol frenash origjinal nga Volkswagen, ju mund të zgjasni intervalin e mirëmbajtjes së parë të automjetin tuaj të ri deri në tre vjet.

Llamba e kontrollit për alkolin e frenave

Llamba e kuqe e ndezur e kontrollit mund të ketë shkaqe të ndryshme. Sidoqoftë, është e lidhur me një rrezik të sigurisë.

Shkaqe për ndezjen e llambës së kontrollit:

Frenat e dorës nuk jane lëshuar.
Sistemi i frenimit është me problem.
Niveli i alkolit të frenave është shumë i ulët dhe duhet të kontrollohet menjëherë.

Nëse drita treguese nuk ka të bëjë me frenën e dorës, automjeti nuk duhet të përdoret më dhe duhet të kontrollohet menjëherë nga një profesionist.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team