Kjo faqe përdor cookie për përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit. Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni që cookies do të ruhen në pajisjen tuaj.
Pranoni dhe vazhdoni
Menu
Mbyll menunë

AdBlue® - e ardhmja edhe me rimbushje

AdBlue® - e ardhmja edhe me rimbushje

Standardi i emetimeve Euro 6 përcakton që nga shtatori i vitit 2015 makinat e reja mund të lëshojnë vetëm 80 miligram oksid azoti për kilometër - mjedisi do të na falënderojë! Teknologjia naftë SCR u zhvillua për të zvogëluar emetimin e oksideve të dëmshme të azotit. Për këtë teknologji të orientuar drejt së ardhmes, automjeti juaj ka nevojë për AdBlue® - një zgjidhje pa aromë dhe jo toksike që përbëhet nga 32.5 përqind ure dhe 67.5 përqind ujë i demineralizuar. Zgjidhja sintetike mbushet në një rezervuar të veçantë në automjet. Në varësi të modelit të automjetit, rezervuari ndodhet nën kapakun e serbatorit të mbushjes së karburantit, në bagazhin ose në ndarjen e motorit.

Çfarë është AdBlue®?

AdBlue® është një solucion sintetik, pa erë dhe jo-toksike që përbëhet nga 32.5 përqind ure dhe 67.5 përqind ujë i demineralizuar. AdBlue® mbushet në një rezervuar të veçantë në automjet. Në varësi të modelit të automjetit, rezervuari ndodhet nën kapakun e mbushjes së karburantit, në bagazh ose në ndarjen e motorrit.

Si funksionon saktësisht AdBlue®?

AdBlue® është lëngu operativ për teknologjinë SCR naftë.

1. Gazrat e shkarkimit drejtohen përmes konvertuesit katalitik të oksidimit dhe filtrit të grimcave.

2. Lëngu operativ AdBlue® shtohet.

3. Një reaksion termik zbërthen lëngun operativ AdBlue® në amoniak.

4. Amoniaku reagon me oksidet e azotit në konverterin katalitik SCR. Ky reagim i kthen ato në përbërës miqësorë mjedisorë azot dhe ujë.

Cilat janë avantazhet e AdBlue®?

Konsum Kursimtar

Konsumi i kërkuar AdBlue® është shumë i ulët. Një makinë ka nevojë vetëm për 1.5 deri në 2.8 litra për 1.000 km. Se sa automjeti juaj përdor në të vërtetë varet kryesisht nga stili juaj i ngasjes. Kapaciteti i një rezervuari është 11 deri në 19 litra.

 

 

I ftohti nuk i ben azgjë AdBlue®

Falë sistemit automatik të ngrohjes temperaturat nën zero nuk mund të ndikojnë në lëngun operativ AdBlue®.Sistemi i ngrohjes sjell AdBlue® në temperaturën e duhur të funksionimit sapo të fillojë, në mënyrë që të mos kërkohet asnjë antifriz.

 

 

Sa shpesh duhet të rimbushet AdBlue® ?

Sa shpesh duhet të mbushet lëngu varet në një masë të madhe nga kilometrat që përshkoni me automjetin tuaj VW. Kapaciteti i një rezervuari AdBlue është 11 deri në 19 litra, për një automjet VW nevojiten vetëm 1.5 deri 2.8 litra për 1.000 km.

Këshilla mbi furnizimin me AdBlue®

 1. Pa AdBlue® nuk ecën gjë:
  Serbatori bosh, makina sndizet më - natyrishtë deri sa të karikohet AdBlue® përsëri.
 2. AdBlue® në serbatorin e naftës:
  Mor e ndizni për asnjë rast makinën për sa kohë jeni tek partneri Volkswagen.
 3. Mbani pastër:
  Shmangni papastërtitë. Mos fusni azgjë tjetër në serbatorin e AdBlue®.
 4. Qëndroni me origjinalin:
  Përdorni vetëm origjinalin: Në përputhje me normën DIN 70070 und ISO 22241/1 me logon AdBlue® ne paketime të mbyllur.
 5. Nuk mbushet plotësisht i pastër?
  Hiqni AdBlue® të derdhur sa më shpejt që të jetë e mundur me një leckë të lagur dhe shumë ujë të ftohtë. Nëse është kristalizuar tashmë, mund ta fshini me ujë të ngrohtë dhe një sfungjer.
 6. Furnizimi me AdBlue® tek servisi Volkswagen:
  Furnizohuni me AdBlue® shpejtë, pastër dhe pa probleme në të gjitha serviset Volkswagen. Natyrishtë me AdBlue®të çertifikuar.

Çfarë duhet parë gjatë furnizimit me karburant?

Ju mund të mbusheni me lëngun operativ AdBlue® shpejt, pastër dhe lehtësisht në të gjitha pikat pjesëmarrëse të shërbimit Volkswagen. Rimbushja e serbatorit sigurisht që bëhet me AdBlue® të certifikuar sipas ISO 22241.

Përparësitë e një servisi marke

Shërbimi ynë bën diferencën.

 • Teknikë me përvojë dhe pajisjet më të fundit teknike për cilësinë më të mirë
 • Pjesë origjinale Volkswagen dhe Aksesorë për sigurinë tuaj

 • Paketa riparimesh ekonomike (me montim) dhe Clever Repair për mirëmbajtjen e automjetit tuaj Volkswagen

 • Garancia mobilitetit me Numrin e urgjencës Volkswagen (01 86 666) fpër suport 24 orë në të gjithë Europën

 • Servisi i shpejtë - kursen kohë

 • Servis profesional dhe asgjësimi i pjesëve të përdorura - sigurojnë procese të qëndrueshme të riparimit

Të tjera Lëngje të punimit të makinës

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team