Kjo faqe përdor cookie për përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit. Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni që cookies do të ruhen në pajisjen tuaj.
Pranoni dhe vazhdoni
Menu
Mbyll menunë

Frena origjinale Volkswagen

Frena origjinale Volkswagen

Pavarësisht nga automjeti, frenat janë një nga përbërësit më të rëndësishëm dhe duhet të servisohen në përputhje me rrethanat. Këtu do të gjeni të gjitha informacionet rreth Pjesëve origjinale të frenave Volkswagen dhe Shërbimit të frenave Volkswagen.

Kur duhet të zëvendësohen frenat?

Si rregull, nuk ka interval të caktuar për zëvendësimin e disqeve të frenave. Këto duhet të zëvendësohen kur arrihet ose është kaluar trashësia minimale e disqeve të frenave. Një ndryshim është gjithashtu i nevojshëm nëse ka brazda të thella dhe pikëzim ose deformime dhe ndryshime të konsiderueshme dimensionale.

Sa kohë merr një ndërrim frenash?

Kohëzgjatja e ndryshimit varet nga modeli, viti i ndërtimit dhe pjesët e konsumuara që do të zëvendësohen. Gjëja kryesore këtu është nëse duhet të ndryshohen vetëm taketat e frenave të përparme apo edhe ato të pasme. Madhësia e disqeve dhe taketave së frenave gjithashtu luan një rol. Për informacione më të hollësishme, ju lutemi kontaktoni partnerin tuaj të Volkswagen.

Sa kushton një ndërrim frenash?

Kostoja e ndërrimit të disqeve të frenave, taketave të frenave dhe çepave të frenave varet nga modeli, viti i ndërtimit dhe koha e nevojshme për montim. Për informacion të saktë mbi çmimin, ju lutemi kontaktoni një partner të Volkswagen në zonën tuaj.

Shërbimi i frenimit për automjetin tuaj Volkswagen

Me frenat origjinale të Volkswagen ju jeni gjithmonë të sigurt në rrugë. Përdorni hartën tonë interaktive për të gjetur kompaninë tuaj lokale të shërbimit Volkswagen. Rezervoni orarin tuaj në servisit të shërbimit të frenimit në internet me vetëm disa klikime.

Oferta ekonomike për frenat nga Volkswagen

Për automjetet Volkswagen më të vjetra se 4 vjet

Taketat e parme bashkë me montim
Modell Baujahr statt ab im Vorteilspaket ab
Transporter 04-16 299,- 217,-
Caddy 04-16 256,- 196,-
Crafter 06-16 338,- 278,-
Amarok 10-16 270,- 194,-

Çmime udhëzuese jo-detyruese, jo të kartelizuar në euro përfshirë TVSH-në, duke përjashtuar çdo punim shtesë. Pjesët Ekonomike të Volkswagen ose Pjesët Origjinale të Volkswagen përdoren ekskluzivisht për paketat e automjeteve të Volkswagen - në varësi të disponueshmërisë. Si çmime reference janë çmimet e rekomanduara për pjesët origjinale që nuk kanë qenë të detyrueshme deri më tani. Nuk mund të kombinohen me zbritje të tjera ose oferta speciale. Si rregull, çmimet fillestare u referohen fuqive motorrike më të zakonshëm në Austri. E vlefshme për gjithë vitin 2020. Në varësi të ndryshimeve dhe gabimeve autografike. Statusi: Korrik 2020

Taketat e pasme bashkë me montim
Modell Baujahr statt ab im Vorteilspaket ab
Transporter 04-16 252,- 198,-
Caddy 04-10 221,- 179,-
Caddy 04-16 242,- 193,-
Crafter 06-16 376,- 307,-

Çmime udhëzuese jo-detyruese, jo të kartelizuar në euro përfshirë TVSH-në, duke përjashtuar çdo punim shtesë. Pjesët Ekonomike të Volkswagen ose Pjesët Origjinale të Volkswagen përdoren ekskluzivisht për paketat e automjeteve të Volkswagen - në varësi të disponueshmërisë. Si çmime reference janë çmimet e rekomanduara për pjesët origjinale që nuk kanë qenë të detyrueshme deri më tani. Nuk mund të kombinohen me zbritje të tjera ose oferta speciale. Si rregull, çmimet fillestare u referohen fuqive motorrike më të zakonshëm në Austri. E vlefshme për gjithë vitin 2020. Në varësi të ndryshimeve dhe gabimeve autografike. Statusi: Korrik 2020

Çepat e pasëm me gjithë montim
Modell Baujahr statt ab im Vorteilspaket ab
Amarok 10-16 450,- 347,-

Çmime udhëzuese jo-detyruese, jo të kartelizuar në euro përfshirë TVSH-në, duke përjashtuar çdo punim shtesë. Pjesët Ekonomike të Volkswagen ose Pjesët Origjinale të Volkswagen përdoren ekskluzivisht për paketat e automjeteve të Volkswagen - në varësi të disponueshmërisë. Si çmime reference janë çmimet e rekomanduara për pjesët origjinale që nuk kanë qenë të detyrueshme deri më tani. Nuk mund të kombinohen me zbritje të tjera ose oferta speciale. Si rregull, çmimet fillestare u referohen fuqive motorrike më të zakonshëm në Austri. E vlefshme për gjithë vitin 2020. Në varësi të ndryshimeve dhe gabimeve autografike. Statusi: Korrik 2020

Disqet dhe taketat e frenave të parme përfshirë montimin
Modell Baujahr statt ab im Vorteilspaket ab
Transporter 04-16 653,- 477,-
Caddy 04-16 564,- 436,-
Crafter 06-16 615,- 491,-
Amarok 10-16 657,- 495,-

Çmime udhëzuese jo-detyruese, jo të kartelizuar në euro përfshirë TVSH-në, duke përjashtuar çdo punim shtesë. Pjesët Ekonomike të Volkswagen ose Pjesët Origjinale të Volkswagen përdoren ekskluzivisht për paketat e automjeteve të Volkswagen - në varësi të disponueshmërisë. Si çmime reference janë çmimet e rekomanduara për pjesët origjinale që nuk kanë qenë të detyrueshme deri më tani. Nuk mund të kombinohen me zbritje të tjera ose oferta speciale. Si rregull, çmimet fillestare u referohen fuqive motorrike më të zakonshëm në Austri. E vlefshme për gjithë vitin 2020. Në varësi të ndryshimeve dhe gabimeve autografike. Statusi: Korrik 2020

Disqet dhe taketat e frenave të pasme përfshirë montimin
Modell Baujahr statt ab im Vorteilspaket ab
Transporter 04-16 548,- 448,-
Caddy 04-10 447,- 355,-
Caddy 11-16 477,- 384,-
Crafter 06-16 645,- 517,-

Çmime udhëzuese jo-detyruese, jo të kartelizuar në euro përfshirë TVSH-në, duke përjashtuar çdo punim shtesë. Pjesët Ekonomike të Volkswagen ose Pjesët Origjinale të Volkswagen përdoren ekskluzivisht për paketat e automjeteve të Volkswagen - në varësi të disponueshmërisë. Si çmime reference janë çmimet e rekomanduara për pjesët origjinale që nuk kanë qenë të detyrueshme deri më tani. Nuk mund të kombinohen me zbritje të tjera ose oferta speciale. Si rregull, çmimet fillestare u referohen fuqive motorrike më të zakonshëm në Austri. E vlefshme për gjithë vitin 2020. Në varësi të ndryshimeve dhe gabimeve autografike. Statusi: Korrik 2020

Çfarë duhet t'i kushtoj vëmendje gjatë ndërrimit të disqeve të frenave?

Edhe me stilin më të mirë të ngasjes, disku i frenave dhe taketat e frenave janë pjesë konsumi. Padyshim që rekomandohet që gjithmonë të zëvendësohen disqet e frenave në çifte. Meqenëse frenat zakonisht nuk janë të ngarkuar në njërën anë, konsumimi duhet të jetë i barabartë në të dy anët e boshtit. Nëse rinovoni vetëm njërën anë, efekti i frenimit është i pabarabartë. Nëse disqet e frenave janë konsumuar, taketat gjithashtu duhet të zëvendësohen. Si tek disqet ashtu dhe taketat nuk duhet të kursehet në vendin e gabuar. Frenat që funksionojnë mirë janë thelbësore për sigurinë e ngasjes. Prandaj këshillohet të investoni në Pjesë origjinale të Volkswagen.

Avantazhe të disqeve të frenave origjinale Volkswagen

Me disqet e frenave origjinale Volkswagen, automjeti juaj frenon deri në ndalim në mënyrë të sigurtë. Disqet e frenave origjinal Volkswagen bashkëveprojnë në mënyrë optimale me sistemin e frenave Volkswagen dhe janë saktësisht të përshtatura për shpejtësinë dhe peshën maksimale të Volkswagen tuaj.

Te tjera pyetje në lidhje me frenat

Cili është ndryshimi midis taketave të frenave dhe çepave të frenave?

Në varësi të llojit të frenave, taketave të frenave ose çepave të frenave dhe materialit përbërës. Taketat e frenave përdoren për frenat e tamburos, ndërsa çepat e frenave përdoren për frenat e mbyllura.

A ka intervale fikse të ndryshimit për disqet e frenave?

Jo, nuk ka intervale fikse të ndryshimit për disqet e frenave. Këto duhet të zëvendësohen vetëm kur arrihet ose kalohet trashësia minimale e disqeve të frenave. Një ndryshim është gjithashtu i nevojshëm nëse ka brazda të thella dhe pikëzim ose deformime të konsiderueshme. 

Si mund ta di nëse sistemi im i frenimit nuk po funksionon më siç duhet?

Për të siguruar që sistemi juaj i frenimit është plotësisht funksional në situata ekstreme, kushtojini vëmendje pikave të mëposhtme, të cilat mund të tregojnë defekte të mundshme dhe t'i riparoni ato nga një profesionist sa më shpejt të jetë e mundur:

  • Frenat nxehen gjatë ngarjes
  • Frenim i pabarabartë
  • »Pompim« gjatë frenimit
  • Vibrime (dridhje) tek pedali i frenave
  • Vibrim shkak të gungave
  • Fishkëllim i vazhdueshëm apo zhurme fërkimi
  • Rënie e matshme e rendimentit të frenimit dmth. gjatë testit të frenimit
A duhet të ndërrohen frenat e përparme dhe të pasme në të njëjtën kohë?

Jo, frenat e përparme dhe të pasme nuk duhet të ndërrohen në të njëjtën kohë. Por është e rëndësishme që ato të ndryshohen gjithmonë në çifte. Për shembull, nëse taketat e përparme e majtë e frenave është e konsumuar keq dhe e djathta jo, të dy anët duhet të zëvendësohen në mënyrë që forca e frenimit të shpërndahet përsëri në mënyrë të barabartë.

A mbulohet nga garancia ndërrimi i frenave?

Jo, frenat bëjne pjesë tek pjesët e konsumit që nuk mbulohen nga shërbimi i garancisë. 

A janë vërtet taketat e konsumuara të frenave të rrezikshme?

Po, padyshim që duhet t'i merrni seriozisht taketat e frenave të konsumuar. Kur taketate frenave janë konsumuar plotësisht, "frenon" metal në metal, rritja e nxehtësisë rritet dhe çarjet e thella dhe brazdat shfaqen në diskun e frenimit. Kjo zvogëlon ndjeshëm performancën e frenimit të automjetit tuaj dhe disqet e frenimit konsumohen. Prandaj sigurohuni mirë dhe rezervoni një takim në kohën e duhur për një shërbim të lirë të frenimit me partnerin tuaj të shërbimit të automjeteve Volkswagen. 

A mund t’i ndryshoj vetë disqet e frenave ose taketat e frenave?

Nëse nuk jeni të trajnuar profesionalisht, duhet t'i lini ndërrimin e disqeve të frenave dhe taketave të frenave partnerit tuaj të shërbimit të automjeteve Volkswagen. Vetëm atëherë mund të jeni i sigurt që automjeti juaj do të ketë fuqinë e tij të plotë të frenimit përsëri pas riparimit, sepse po përdoren disqe frenanash dhe taketa frenash origjinale Volkswagen.

A duhet të ndryshohet alkoli i frenave me ndërrimin e frenave?

Ndërrimi i alkolit të frenave është i pavarur nga ndërrimi i frenave dhe në thelb duhet të bëhet çdo 2 vjet. Sidoqoftë, alkoli i frenave do të kontrollohet nga partneri juaj i shërbimit Volkswagen kur ndërrohen frenat.

Pjesë origjinale të tjera

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team